Samen stappen we ‘in het moment’

Als miMakker Bakkie, clown in contact, bezoek ik mensen met dementie en/of verstandelijke beperking. Deze bezoeken zijn een waardevolle aanvulling op de belevingsgerichte zorg en activiteiten binnen instellingen. Een miMakker is een clown die in het contact gebruik maakt van de miMakkus methode. Hiermee lukt het vaak om contact te maken en aan te sluiten bij de belevingswereld van de ander. Een combinatie van clowneske vaardigheden, fantasie, en oprechte aandacht voor de ander.

De clown gaat zonder oordeel het contact aan, stemt af op de ander en laat zo de ander voelen er voor hem of haar te zijn. Mijn hele verschijning met de clownsneus, als kleinste maskertje, helpt om bij de ander in beeld te komen. Dat levert ontroerende situaties op. Zo weet iemand zich soms weer even in taal uit te drukken of komt letterlijk en figuurlijk weer in beweging.

Als miMakker Bakkie ben ik een ondeugende en speelse clown. Een warme, muzikale vriend. Met mijn gevoel als navigatie kom ik in meest vreemde situaties terecht. Mijn motto “Waarom makkelijk als het moeilijker veel leuker is ” levert samen met de ander veel plezier op. Een miMakker in beeld zien, kijk maar eens mee.

Ik bezoek dagcentra, dagbestedingsprojecten en woonlocaties van de verschillende doelgroepen. Mijn bezoeken zijn prima in te zetten binnen het belevingsgerichte activiteitenprogramma.

Ook tijdens een evenement, festival of verjaardagsfeest kan ik worden ingezet. De doelgroep die moeilijker te bereiken is heeft juist dan de individuele aandacht en afstemming nodig. Met Bakkie samen is er veel te beleven. Ik heb ook een aanbod van interactief theater die net als de Clown in Contact kan aansluiten bij belevingsgerichte activiteiten.

Nooit een vooropgezet plan of een voorstelling. Alles heeft altijd wel een begin en een eind… Wat in de tussentijd gebeurt dat ontstaat samen. Samen stappen we “in het moment”. Benieuwd waar ik al eerder was?

Kosten

Een miMakker bezoek van een uur voor particulieren en instellingen kost 110 euro. Bij een langer bezoek (2 uur)  of een serie bezoeken kan er een gereduceerd tarief worden afgesproken. Een eerste bezoek is altijd bijzonder. Je kunt het zo eerst zien en ervaren om te kunnen besluiten of het van toegevoegde waarde is voor de ander en/of de organisatie. Als het bevalt help ik graag mee te bedenken hoe de bezoeken verder gefinancierd kunnen worden.

Neem gerust contact op om verder te praten over alle mogelijkheden.
Alle informatie over Bakkie op een A4

Wilt u meer weten over Myra, de vrouw achter Neus voor Contact, lees hier dan verder.