Koningsdag en koeien in de wei

Op de lijn Leusden-De Glind staan de koeien weer in de wei. De dames staan uitdagend mooi te wezen tussen het smakelijke groen en Hollandse luchten. Een jaarlijks terugkerend feest. Zo was er ook feest in ons dorp De Glind. Koningsdag werd daar weer eens ouderwets uitbundig gevierd.

Er was een stratencompetitie waarin men zich , geïnspireerd door het thema “70 jaar bevrijding”, flink kon uitleven. Al weken van te voren was elk straatteam bezig met het bouwen van een amfibievoertuig. Hiermee moest na een strijd over land uiteindelijk met een vlag het “Schateiland”worden bereikt. Het dorp werd versierd, de teams in de kleuren oranje, rood, wit en blauw presenteerde zich aan elkaar. Bij de ouderwetse spelen was het een kakafonie van kindergeluid vermengd met aanmoedigingstoeters. Onze dominee liet zich met natte sponzen raken. Kinderen glommen van alle behaalde punten die hiermee te verdienen waren.

Toetjes buffet

Na een heerlijke barbecue bij Dok14 kwam onze burgemeester Asje van Dijk onze toetjes proeven. Het toetjesbuffet waarbij elke team haar bijdrage levert, was ook een vast onderdeel van de strijd. Het thema van de bevrijding was bron van smakelijke inspiratie. Het suikergehalte en hoeveelheid e -nummers werd gelukkig niet meegenomen in de jurering. Het zag er allemaal geweldig uit en smaakte heerlijk.

Quiz

Na de maaltijd was het tijd voor een spannende quiz. “Ken jij een sport met een paard en een bal?” was één van de vragen. Het antwoord na het geven van de drie opties “Rugby, Golf of Polo werd met “Polio! “ ook goedgekeurd. Andere vragen werden soms even afgestemd op de leeftijd van de deelnemers. Zo werd de vraag over wie de predikant in De Glind is veranderd . Bij het verwisselen van het woord “predikant” in “dominee” rolde er een enthousiast “Mieke !” uit. Het enthousiasme na dit juiste antwoord werd gelijk met een een “boks” ( 3x) gedeeld met vrienden.

De strijd om de beker ging uiteindelijk naar het rode team van de Postweg. Maar de grootse winst is de voelbare verbinding in ons dorp.

Genieten !

Genieten !

Foto’s en video zie http://glind.nl/koningsdag-groots-gevierd-in-de-glind/