Myra schrijft een boek ‘Troost me rijk’

Het is een bekende ondernemersvraag “Waarom doe je wat je doet”. Het werd mij eind juli 2020 pas duidelijk dat de twee recent overleden dierbare, Levi en Ida, mij destijds de weg hebben gewezen. Ik ben, tijdens het werken bij hen als ondersteunend begeleider, in 2012 de opleiding tot miMakker bij Stichting miMakkus gaan volgen. Daarna rolde de clownsneus verder door binnen mijn bedrijf Neus voor Contact.

In liefdevolle herinnering aan Levi en Ida heb ik in een halfjaar tijd een boek gemaakt. Het schrijven bracht mij weer terug naar het intens verdriet om hen. Toch is het een speels en troostend eerbetoon geworden. Van alle nabestaanden kreeg ik, nadat ik hen mijn eerste idee deelde, het volste vertrouwen om er wat moois van te maken. Pas toen het boek af was zagen zij het ook voor het eerst. Warme reacties op het boek heb ik ondertussen al gekregen. Samen met een geweldig team om me heen hebben we er wat bijzonders van gemaakt. Daar ben ik trots op.

De uitgave is gemaakt in eigen beheer, heeft een harde kaft en telt 112 pagina’s. Gemaakt in een oplage van honderd stuks.

Mijn vriendinnen Rianne van Leeuwen, auteur van vier boeken en Ingrid Keestra, auteur van het boek Mantelzorger der liefde redigeerden voor mij de teksten. Ela Marquardt maakt alle geweldige illustraties. Audrey Zschüschen, de vrolijke vormgeefster van Studio Kiem in Amersfoort maakte er een prachtig geheel van.

Schrijven smaakt ondertussen naar meer. Wordt vervolgd.

Fotografie en montage filmpje Ingrid Keestra