Zon, gordijnen open, slapen klaar

Myra werkt, als ondersteunend begeleider,  bij een gezin in Amersfoort. Ik lever daar “Zorg op maat”. Leve het PGB voor dit soort gezinnen.  Ik kom graag voor een uurtje, avond of een nachtje.

Zaterdagavond kruip ik vroeg in bed. Er ligt al iemand in bed op mij te wachten. Zal de pijn en onrust  bij hem eens een nachtje overslaan? Zullen we het vannacht droog en fris houden in onze slaapkamer? Op het matras naast me ligt een dappere kereltje van 12 jaar, waar de beperkingen soms hard opspelen. Om tien voor zes voel ik twee koude voetjes tegen mijn pyjama aan. Verwachtingsvol kijkt hij me aan.
“Lekker geslapen, zon,  gordijnen open, slapen, klaar. ” Een prachtige zin met steeds meer woorden.
Dat is nog eens een mooi begin van de dag. Een romantisch ontbijt zit er niet in voor ons. In 6 spuiten verdeeld verdwijnt een combi van medicijnen en sondevoeding in zijn lichaampje. Het tovermiddel “Ipad “doet verder wonderen. Sneller dan zijn voetjes kunnen , tikken zijn vingers tegen het scherm. We surfen samen door onze tabletbestanden en houden het zo wel een poosje uit onder de dekens. Om kwart over negen steekt zijn eigen moeder haar hoofd om het hoekje. Uitgerust om samen met het hele gezin aan de zondag te beginnen.

 20150607_074643[1]