De B is van o.a. Bakkie , Ingrid blogt voor Mantelzorgelijk.nl

Super trots op de B uit het alfabet van Ingrid Keestra.

Ze schrijft o.a. ” En als je dan weer thuiskomt lekker een bakkie thee of koffie drinken. Bij het woord ‘bakkie’ springt mijn brein trouwens tegenwoordig ook onmiddellijk naar een miMakker met die naam. Ik hoor je hersenen nu kraken, door het woord ‘miMakker’… Wat is dat nu weer? Dit mooie, allitererende woord staat voor professionals, speciaal opgeleide clowns, die heel mooi contact kunnen maken met mensen met dementie (of mensen met een beperking). Ze doen dit door mee te gaan in de beleving van diegene, helemaal af te stemmen op de stemming, woorden, klanken van die persoon.

De stichting miMakkus leidt ze op en daarom heten ze miMakkers. Ik had er nog nooit van gehoord tot ik bij mijn moeder in het tehuis Myra Steens tegenkwam, als haar alter-ego ‘Bakkie’. Ik ben blij dat zij mét en zónder neus in mijn leven is gekomen, omdat ik het geweldig vind wat zij en haar collega’s in hun werk doen. En ook omdat ik er zelf veel van opgestoken heb in het contact met mijn moeder. Echt een verrijking!

Soms spreek ik af met Bakkie, dan lopen we lekker naar buiten, even in beweging voor we ergens gaan lunchen en weer uitwisselen wat onze breinen allemaal bezighoudt. Zo combineer ik dan handig een paar van mijn hobby’s! 🙂 Heb jij ook baat bij de B’s die ik noemde? Ik ben benieuwd. 

Mantelzorger der liefde-groet,”

Lees hier haar hele tekst over de letter B in haar blog .

Ingrid blogt met haar alfabet voor www.mantelzorgelijk.nl over dementie in de ruimste zin van het woord.

Het boek wat zij eerder schreef, een positieve gids voor mantelzorgers, Mantelzorger der liefde is nog steeds verkrijgbaar. Ook in die gids is een hoofdstukje gewijd aan Myra en Bakkie. Meer informatie hierover

Fotografie: Ruben Keestra  ( Blog verscheen op Mantelzorgelijk.nl op 8 januari 2019)