Festival om nooit te vergeten

Aanstaande vrijdag 17 mei is het zover.  Het ” Festival om nooit te vergeten”  in de Koepelgevangenis in Breda. miMakker Bakkie( Myra Steens)  en miMakker Zus ( Marij van Brussel) doen hier vanuit Stichting miMakkus aan mee met interactief rollenspel. Geef input voor de rol van de bewoner en ervaar zelf hoe het contact met de miMakker gaat verlopen.

Een taboedoorbrekende dag over samen leven met dementie
Dementie is een gevoelig thema. Hoe bespreek je wederzijdse gevoelens? Wat doe je in gênante situaties? En hoe gaan we hier als samenleving mee om? Inspirerende experts, prikkelend theater, interactieve sessies en boeiende exposities geven nieuwe inzichten en praktische handvatten. Wil jij bijdragen aan een dementievriendelijke samenleving vanuit jouw rol als professional, beleidsmaker, maatschappelijk initiatief of ondernemer? Ben je zelf mantelzorger of heb je (beginnende) dementie? Zorg dat je er bij bent. Het wordt een dag om nooit te vergeten!

KennisKoepel
Met festivalhost Frank van der Lende (3FM), bijzonder hoogleraar Anne-Mei The over het thema ‘Waardig leven en Waardig sterven’ en het theaterstuk ‘Bejaarden & Begeerten’ van Lucas de Man (presentator Kunstuur) en Oscar Kocken. Meike de Jong (RTL Nieuws) gaat in gesprek met bestuurders en lokale netwerken over grenzeloos gedrag en mantelzorg naar aanleiding van een korte sketch uit een reizende theatervoorstelling.

PrisonBreaks
Interactieve dialoogtafels en prikkelende sessies over taboe-onderwerpen als omgaan met veranderend gedrag en vergeten gevoelens. Maar ook over hoe om te gaan met financiële kwesties, de druk van mantelzorg en wat is precies ‘waardig leven en sterven’? O.a. met Stichting miMakkus en Miracles of Music.

TaboeTempel
Laat je verrassen en ontroeren door verschillende korte films over omgaan met dementie en bekijk de première van een reizende voorstelling van het theatergezelschap De Kwekerij.

BeleveNISSEN
De cellen van De Koepel zijn omgetoverd tot ware BeleveNISSEN met pakkende exposities en innovaties van (maatschappelijke) ondernemers, organisaties, studenten en kunstenaars. Ervaar bijvoorbeeld het dagelijks leven door de ogen van iemand met dementie via een Virtual Reality bril of neem plaats op een MusicChair en kijk wat het met jou doet!

Meer weten over het volledige programma? Kijk op onze www.festivalomnooittevergeten.nl!

https://www.facebook.com/events/2496789680391617/