Terugblik 2023

Neus voor Contact

Met mijn bedrijf beleefde ik weer een geweldig jaar. Het blijft een voorrecht om zoveel mensen in hun belevingswereld te ontmoeten. Om zorg en familie te inspireren in het maken van bijzonder contact. Dat gaat nooit vervelen. Ik volgde bij Stichting miMakkus een bijscholingscursus van tien dagen (Atelier M). Ook ging ik weer een week als vrijwilliger met Barat naar Hongarije. Intensief maar weer verrijkend.

Er waren weer veel bezoeken met de rode neus. Hier zaten veel vaste opdrachtgevers bij maar ook weer nieuwe die mij op het spoor waren gekomen. Bij elke nieuwe klus krijgt met altijd een boekje ‘Bellen voor Contact’ cadeau.

Bellen voor Contact

Er waren ook een dertigtal opdrachten als BelleDame. Op steeds wisselende locaties en bij allerlei gelegenheden. Bij de opening van een beweegtuin, een Hippiefeest, bij ‘Garderen slaat door’, bij het Puttens Spektakel. Het jaarlijkse hoogtepunt, met 80 liter superbellensop is toch wel Theater op ‘t zand bij het Kootwijkerzand. De nieuwe ansichtkaarten voorzien van de QR code van de BelleDame kwamen daar goed van pas.

Het miMakkersGilde

Met onze beroepsvereniging van miMakkers timmerde we dit jaar ook iets meer aan de weg. De jaarlijkse ‘Dag van de miMakker’ op 16 november is een initiatief van drie leden van het miMakkersGilde, de beroepsvereniging van gecertificeerde miMakkers. “We willen hiermee ons unieke en bijzondere werk onder de aandacht brengen”, aldus Myra, Lida en Gerja. We willen laten zien dat miMakkers een waardevolle rol spelen in de zorg voor mensen met dementie en een verstandelijke beperking. Met dit jaarlijks terugkerend evenement hopen we meer naamsbekendheid te krijgen.

Om deze dag te promoten hebben we een bijzondere ansichtkaart en sticker laten ontwerpen door Studio Kiem. Samen kunnen we ervoor zorgen dat miMakkers de erkenning krijgen die ze verdienen. Meer hierover:

https://www.hetmimakkersgilde.nl/dag-van-de-mimakker/

Podcast ‘Contact bij dementie’

Bij de podcast van Lida Zegel mocht ik regelmatig ook dit jaar weer even aanschuiven. Jubileum #100 , Hoe ontmoet je elkaar? #105 , Poppen in contact #109 en Dag van de miMakker #123. Meer informatie:

https://www.hetmimakkersgilde.nl/podcast-maatcontact-over-het-gilde/

Netwerken

Bij het netwerk Bites&Business ben ik al voor het zesde jaar als coördinator Veluwse Vallei actief. Een geweldig netwerk van ondernemende vrouwen. Het levert mooie contacten en werk op. https://www.bitesenbusiness.nl/

Ik bezocht de Beursvloer Barneveld en Ede. Ook op de Matchbeurs Leusden sloot ik matches met gesloten beurs. In de Veluwe Totaal, als bijlage van de Barneveldse Krant, verscheen er begin december een twee pagina groot interview over Neus voor Contact.

Ik was erbij op het ZZP festival in Nijkerk en het Hart voor Zorg festival in Zwolle